En historia om skyltar: Från grottmålningar till Snapchat

Visste du att skyltarnas historia går tillbaka till grottmålningar? De första skyltarna användes för att kommunicera med andra, och med tiden har de utvecklats till de reklamskyltar och skyltar som vi ser i dag. I det här blogginlägget kommer vi att utforska skyltarnas historia och hur de har använts genom åren. Vi kommer också att ta en titt på några av de mest kända skyltarna i historien och diskutera hur de har påverkat samhället.

Vad är reklamskyltarnas historia?

Reklamskyltarna har en månghundraårig historia. Några av de tidigaste exemplen går tillbaka till Romarriket, där stora stentavlor användes för att annonsera offentliga evenemang och meddelanden. I det medeltida Europa hängde man målade skyltar i fönstren på värdshus och tavernor för att locka till sig kunder. På 1800-talet hade reklamskyltar blivit en vanlig syn i städer över hela USA. Många tidiga annonsörer använde iögonfallande bilder och fet text för att marknadsföra sina produkter. I dag är reklamskyltar fortfarande en populär form av reklam, även om de nu konkurrerar med en rad olika digitala medier. Man har även introducerat nya neonskyltar och liknande. Trots denna konkurrens fortsätter reklamskyltarna att spela en viktig roll i många företags marknadsföringsmix.

Hur reklamskyltar har påverkat samhället

Sedan slutet av 1800-talet har reklamskyltar varit en del av det amerikanska landskapet. Även om syftet är detsamma – att marknadsföra produkter och företag – har sättet att använda dem förändrats avsevärt under årens lopp. De första reklamskyltarna var ofta inte mycket mer än träskyltar som spikades fast på staket eller på sidan av byggnader. Men i takt med att bilismen blev allt populärare i början av 1900-talet ökade också efterfrågan på reklam vid vägkanten. Företag började sätta upp stora, iögonfallande pyloner längs motorvägar och riksvägar, och trenden slog snabbt igenom. I mitten av 1900-talet var reklamskyltarna en stor affärsverksamhet, och företagen spenderade miljontals dollar varje år för att hyra utrymme på dessa massiva strukturer. Reklamskyltarna har kommit att spela en viktig roll i vårt samhälle.