Tjäna extra pengar till klassen

Jag minns att när jag växte upp så åkte vi med min skolklass på en del utflykter och läger på en så kallad grönskola. Grönskola var en mini-resa på 3-5 dagar där vi bodde på ett pensionat och hade skolundervisning i lite friare former. Vi var en del ute och gjorde besök i naturen, gick och tittade på utställningar och konst. Vi gick på bio och spelade teater på kvällarna. Jag minns den tiden mycket väl och kommer alltid vara tacksam för den. Jag, mina klasskamrater och fröken så klart kom varandra mycket närmare. Även om vi hittade på en massa bus under tiden så var det bara roligt, aldrig att någon skulle behöva vara ledsen eller mobbad som dagens barn ofta få uppleva. Jag måste säga att våra utflykter och klassresor är något som har format mig som person i en ganska stor utsträckning. Jag blev mer självständig och mer villig att ta ansvar. Eftersom undervisningen ägde rum under lite friare former under våra klassresor så vågade man att räcka upp handen oftare än vad man annars skulle ha gjort i klassrummet. Mycket härliga tider som jag aldrig kommer att glömma bort och alltid kommer att vara tacksam för. Just då när jag var i åldern 13-15 så tänkte jag kanske inte på varför en del av mina skolkamrater inte åkte med på skolresan. Naiva jag trodde att dom valde att stanna hemma och gå i skolan med en annan klass. Dumma, dumma mig. Jag fattade aldrig att dom helt enkelt inte hade råd att hänga med klassen på klassresan. Att det var för dyrt och att deras föräldrar hade helt enkelt inte råd att betala för dom. Och att det var säkert inget annat dom ville egentligen än att just åka med oss på skolresan och vara en del av det härliga gänget som var så tajt när vi kom tillbaka från vår grönskola. Jag vet att jag inte var något barn längre, jag var ju tonåring och borde ha förstått varför dom inte hängde med resten av klassen. Men jag var kanske för glad att jag skulle med att jag inte vill förstöra känslan och lyckan. Nu när jag tänker på det efter så många år då blir jag faktiskt ledsen. Jag tänker på mitt barn som för bara några veckor sedan själv hade deltagit i ett scoutläger. Det var bara en natt dom var borta och det kostade inte många kronor men han var så glad att han kunde vara med och uppleva gemenskapen, glädjen, lära känna sina kompisar lite bättre och bli lite mer självständig. Just självständigheten tycker jag är viktigt när man tänker på alla curlande föräldrar som gör precis allt åt sina barn som om dom var deras piggor och inte föräldrar. Så nu när jag minns mina glada stunder blir jag lite ledsen för alla mina kompisar som inte har såna minnen och som inte kunde uppleva en sådan glädje.

skolkassan - tjäna extra pengar för klassen

Min son går i klass sex och sedan han började skolan så har alla föräldrar kommit överens om att samla lite pengar varje termin. Pengar som vi kan använda till blommor och pengar som våra barn ska åka på utflykt för. Vi sätter in 100kr per termin och barn på klasskontot och där finns det ingen press att det måste vara på ett visst datum eller ens att det måste vara 100kr i en klump. Man kan betala in 20-50 eller hur mycket man vill eller ha råd åt gången. Vi visste dock att dessa pengar kommer inte att räcka länge och vill klassen resa på en riktigt klassresa så behöver vi mer pengar. På det sättet har vi kommit in i kontakt med skolkassan.se. Skolkassan ger barn, ungdomar och föreningar en chans att tjäna extra pengar till klasskassan som dom sedan kan använda för att betala sin klassresa. Då behöver ingen att stanna hemma, skämmas eller ha dåliga minnen för livet. Alla är lika värda och en gemensam insats hjälper till att uppleva glädje och gemenskap. Genom åren har barnen sålt allt från strumpor, påskliljor, julkort och amaryllis. Skolkassan har väldigt högkvalitativa produkter och bra förtjänst – t.om 120%.

Här kommer ett räkneexempel på hur mycket en klass kan tjäna:

I en klass på 25 personer:
2 st 5-pack/person för att tjäna 2000 kr
4 st 5-pack/person för att tjäna 4500 kr
6 st 5-pack/person för att tjäna 7500 kr
8 st 5-pack/person för att tjäna 10500 kr
12 st 5-pack/person för att tjäna 16500 kr

Det är mycket pengar det handlar om och när ungarna ser att det ger resultat så är dom också villiga att delta i försäljningen. jag tror att dom lär sig att vara lite företagsamma också. Dom får bättre självförtroende och känner att dom kan påverka sin tillvaro positivt. Jag säger bara tack skolkassan.se för att ni hjälper våra ungar att ha en riktig barndom. Jag hoppas att deras klassresa kommer vara ett minne för livet! Det är en sak jag vet för sure: inget barn kommer att stanna hemma! Det tackar vi skolkassan för som hjälper barnen att tjäna extra pengar till skolkassan så att dom kan åka på en underbar klassresa!