Behöver du motoroptimera dina eller ditt företags fordon?

Drar din traktor eller din skördetröska för mycket bensin eller behöver du ha mer effekt i motorn? Vi kan allt om motoroptimering. För att klara av avgaskraven Euro4, 5 och 6 har vi AdBlue-lösningar. Låter detta intressant då har du kommit till rätt ställe.

En motoroptimering är en finjustering av motorns programvara. Ibland kan man ”låsa upp” tillverkarens strypta effektversion för att sälja dyrare utrustningsalternativ. När du motoroptimerar så skrivs bränsle och tändningsmapparna i motorstyrenheten om, på samma sätt som när du lämnar in fordonet på service, man monterar inga externa boxar.
Detta är perfekt för dig som vill spara bränsle och också pengar. En annan stor fördel är att du också sparar in på miljön så när du motoroptimerar så gör du någonting bra för miljön samtidigt som du får mer körglädje.

Fordonstillverkarna gör inte detta för att hålla nere på kostnaderna och därför väljer att använda samma drivlina i flera av deras modeller för att sedan programmera vald effekt och prestanda via mjukvaran.  De måste också tänka på att fordonen ska säljas i fleratal länder och då finns det olika krav i olika länder, krav som olika bränslekvaliteter, klimat-krav, avgaskrav och annat.

motoroptimera redan idag