LED-lampor på nätet.

LED lampor, bra för miljön och en lysande produkt.

Visst vill du ha ett hem som både är bra för miljön och som kan lysa upp vardagen.
Du kan få dessa grejer om du bara gör en liten justering, nämligen byta ut dina gamla 12v lampor mot LED lampor.

led lampa

LED är en förkortning och står för Light Emitting Diode. Om man jämför en standardlampa mot en LED lampa så är en stor skillnad dess livslängd. Då en LED lampa gör av sig med mindre energi och värme så håller den också längre. En annan stor fördel med LED lampor är att de inte innehåller kvicksilver, vilket lysrörslampor gör.
LED lampor finns i en mängd oilka socklar
Att köpa och använda sig av LED lampor gynnar bara inte din plånbok för att du har den längre än en traditionell lampa  utan även miljön. Det finns en mängd olika användningsområden för LED lampor.
Man kan ha det i kylen om inte temperaturen är för låg, lampan får inte utsättas för hög fuktighet eller frost och man kan använda det utomhus. Det man ska tänka på är att den är inte konstruerad för utomhusbruk men man skyddar lampan mot fukt så ska det gå bra. Tänk dig en temperatur på runt -20 till omkring +40 grader C.

Om en olycka skulle vara framme och LED lampan går sönder så, eftersom den inte innehåller några farliga metaller, inte göra några speciella åtgärden utan slänga den vid en återvinningstation. Viktigt att den inte slängs i hushållsopor!

Lite intressant historik är att lysdioden uppfanns i mitten av 1920-talet och den första lysdioden med synligt ljusspektrum utvecklades 1962.