Modern hästfysioterapi

På Alternative Healthworks får både du och din häst hjälp att må bra och prestera på högsta nivå. Det kommer garanterat att märkas på tävlingsbanan, men även på ridturen i skogen då både du och din häst är i harmoni med varandra. Modern hästfysioterapi förebygger och rehabiliterar hästen från skador.

Akupunktur för hästar

I flera tusen år har människan i öst använt akupunktur och örtmedicin för att lindra och bota sjukdomar. Akupunktur går ut på att sticka tunna nålar på specifika punkter i på kroppen. Akupunktur har blivit en av de mest populära alternativa behandlingsmetoderna i världen.

Kiropraktik för hästar

Alternative Healthworks jobbar med förebyggande friskvård för behandling av asymmetrier i hästens rörelsemönster. Detta innebär att hästen går på dubbla spår, har svårare att ställa i ena varvet, har svårare att ena galoppen och helt enkelt inte känns liksidig. En häst som regelbundet rids bör vara liksidig. Om man inte gör något åt en oliksidig häst så ökar risken för skada. Alternative Healthworks hjälper både dig och din häst att att bli liksidiga.

Örtmedicin för hästar

Örtmediciner är den äldsta formen av behandling som finns och i princip alla apoteksmediciner har sitt ursprung i örtmedicin.