Sälj dina fakturor och öka din likviditet

office-1209640_1920 (1)

Kredittiderna kan idag vara på upp till 90 dagar vilket är väldigt lång tid innan ni som företag får betalt. För företag som har höga utgifter i början av projekt och under projektets gång är detta ett stort problem då man såklart vill sätta igång så fort som möjligt. Det finns en lösning på detta problem och det är att sälja sina fakturor till ett factoringbolag. Genom att sälja fakturor till Factoringgruppen får ni betalt inom ett par timmar och kan sätta igång med ert projekt direkt. Factoringgruppen sköter administrationen, påminnelser och bevakning av fakturan så att ni kan lägga full fokus på att driva ert företag.

Om Factoringgruppen

Factoringgruppen är ett familjeägt företag som har en lång erfarenhet inom branschen för fakturaköp. Factoringgruppen bildades då de såg att det fanns ett stort behov av factoringbolag som erbjuder snabb och bra service samt en långsiktigt stabil finansiering.

Hur går det det till att sälja sin faktura till Factoringgruppen?

Att sälja sina fakturor är väldigt enkelt. Det börjar med att ni tecknar ett avtal med Factoringgruppen som reglerar den procentsats som dras från fakturans belopp. Det tillkommer inga kostnader för uppstart. Sedan får du välja ut de fakturor du vill sälja. Det finns inga minimibelopp eller antal som du måste sälja vilket gör Factoringgruppen väldigt Flexibla när det gäller fakturaköp. Nästa steg blir att Factoringgruppen skickar fakturan till din kund. På fakturan framgår det tydligt att fakturan är överlåten till Factoringgruppen, samt vilket bankgiro som ska användas till betalning.