Skydda dig med Skimsafe – Det är ingen bluff

Antalet trådlösa bankkort ökar ständigt även fast de är väldigt känsliga för trådlös skimming. Det här säkerhetsproblemet är det inte många som känner till i Sverige. Att stjäla någons kortuppgifter är mycket enkelt och allt som behövs är en trådlös kortläsare eller en modern mobiltelefon.

Så här går trådlös skimming till

Den trådlösa kortläsaren eller mobiltelefonen hålls mot någons kläder eller väska där plånboken troligtvis ligger. På bara ett ögonblick har förövaren kommit över dina kortuppgifter utan att ens behöva röra dig! Att stjäla någons kortuppgifter är mycket enkelt och kan i princip utföras av vem som helst som har tillgång till en smartphone. Via den trådlösa skimmingen kommer förövaren över ditt kortnummer, utgångsdatum och namnet som står på kortet, men inte csv-koden som står på kortets baksida. Csv-koden behövs i många fall inte för att kunna genomföra ett köp på nätet. 

Så här skyddar du dig

Ett enkelt sätt att skydda dig mot trådlös skimming är att skaffa ett SkimSafe-kort som skyddar dig. SkimSafe är ingen bluff utan skyddar dig mot den här typen av moderna bedrägerier genom att skicka ut störningar när någon försöker skimma dig. Du behöver inte längre oroa dig för att bli skimmad med SkimSafe!

SkimSafe-kort hittar du hos någon av följande auktoriserade återförsäljarna: Media Markt, Clas Ohlson eller på https://skimsafe.se.