Marin inredning och modellbåtar

Företaget grundades år 1905 av Georg W. Dahlström. Flaggskeppet har funnits länge och har alltid varit en intressant marinbutik på nätet. Flaggskeppet har ett stort sortiment av marina föremål som marin inredning, modellbåtar och oljelampor. 

En enkel modellbåt eller ett detaljerat modellskepp kan du hitta hos oss som du drömt om. Vill du ha en stor, liten, ljus, mörk, detaljrik, enkel? Variationerna är många. Hemmet ska kanske ska ha hela huset i marininredning eller ska det bara anas att här bor någon med ett marint intresse, i vilket fall som helst är en båt en mycket härlig inredningsdetalj. 

Flaggskeppets båtar är alla handgjorda och färdigbyggda. Båtarna brukar oftast vara gjorda i trä men finns i plast och metall också. I deras sortiment finns många olika båtmodeller.

Vad är en oljelampa och hur funkar den?

Oljelampan är troligen en av de äldsta lampor som människan har utnyttjat. I början var den inte mer än en lerskål eller urgröpt sten som man lade en veke och i kanten av, man lät veket suga upp oljan som brändes. 

Oljelampan uppfanns av Hieronymus Cardanus på 1500-talet och kom först med mer än 200 år senare efter upptäckten med en del förbättringar. 

Fotogenlampor var den vanligaste typen av lampa från slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet, senare så började då elektriskt ljus bli mer allmänt förekommande. Det finns än idag folk som använder oljelampor och fotogenlampor.