Grilla med stil varje dag i sommar och höst

Finns det något bättre än grillad mat? Mina smaklökar säger nej på den frågan, för grillad mat är det bästa jag vet! Det händer faktiskt att jag tar fram grillen ett par gånger under vintermånaderna, man får då lite sommarkänsla i maten. Mina favoritgrejer att lägga på grillen är kyckling, hamburgare och när jag har tid så blir det oxbringa som är min absoluta favorit. Att få bjuda hela familjen på oxbringa en gång i månaden är något som verkligen uppskattas och det som inte äts upp på kvällen blir till frukost dagen efter.

Grilla en oxbringa som imponerar

När man gör en oxbringa är det viktigt att man har en bra grill. Jag gör min oxbringa på en gasolgrill från Broil King som jag köpte på Grillkung.se i början av sommaren. På Grillkung finns det ett stort utbud av grillar i toppklass. Du hittar elgrillar, gasolgrillar, kolgrillar, pizzaugnar, inbyggnadsgrillar och mycket mer.

Jag brukar göra en enkel rub till oxbringan med paprikapulver, farinsocker, vitlökspulver, salt och lökpulver. Under grillningen så penslar jag bringan ungefär en gång i timman med en moppsås jag gjort på mörk öl, olivolja, äppelcidervinäger, paprika och salt. Rökflisen jag brukar använda är mesquite, men jag antar att det fungerar med annat rökspån också.

Hamburgare

När man grillar hamburgare brukar jag sträva efter att hitta en färs som har mellan 20-30% fett. Ett misstag som många gör är att de knådar och rör färsen för mycket vilket gör att du får en torrare biff. När du format hamburgaren försiktigt är det bara att krydda med lite peppar och salt, det behöver inte vara svårare än så. Brödet och dressingen är en viktigt del när du gör hamburgare, så välj dem med omsorg.