Lär dig kitesurfa på Öland

Kitesurfing är en typ av segling där du står på en bräda som drivs med hjälp av en kraftdrake. Kitesurfing kan man säga är en kombination av segling och wakeboarding.

I Sverige så började kitesurfing att etablera sig omkring 1999-2001. Idag är kitesurfing en väl utbredd och utövad aktivitet över hela landet. I södra Sverige är förutsättningarna som bäst för kitesurfing. På kitekurs Öland lär du dig kitesurfing på Öland med erfarna handledare som har genomgått utbildning så att de kan erbjuda dig säkra och trygga kurser inom kitesurfing.

Många ser kitesurfing som en farlig aktivitet, men så behöver det inte vara. Den utrustning som finns idag är säker och det finns många lösningar för att göra kitesurfing till en trygg aktivitet. Det rekommenderas att du inte börjar med kitesurfing helt själv, utan det är bra att gå en kurs i kitesurfing där du lär dig grundläggande säkerhet, tekniker och hur utrustningen används. På Öland ligger Kitekurs Öland som är en kiteskola som hjälper dig att komma igång med att kitesurfa. Kitekurs Öland ligger i Kleva 2 km norr om Mörbylånga. Kitesurfing är en extremsport som kan utövas året runt i Sverige så länge rätt utrustning används.