Så tar du din Orientering till en ny nivå

Orientering är något som alla hört talas om men kanske inte alla har prövat på, vanligt förekommande under skoltiden och sågs oftast som en plåga. Orienteringar handlar om att med hjälp utav en karta och kompass, löpa i terräng för att hitta kontrollstationer som är markerade på kartan. Överallt i Sverige förekommer olika terräng och orientering är lika populär från norra delar som till södra.

Orienteringsskor

Men hur tar man då sin Orientering till en helt ny nivå? Så klart genom att uppgradera det du har på fötterna. Orienteringsskon är mycket viktigare än vad man tror, eftersom att man springer mestadels i terräng så finns det stor skaderisk. Dessutom kan det var problematiskt att få grepp, med en sko som har dubbar så underlättar det löpning och du har mer ork och styrka.

Vätskesystem

En annan pryl som har blivit väldigt populär är vätskesystem. Det är väldigt praktiskt för att fylla på vätskedepåerna i kroppen och sparar viktiga sekunder och framförallt fokus till skillnad från den traditionella vattenflaskan. Med ett vätskesystem och orienteringsskor ifrån SM Sport så kan du förvänta dig en helt ny nivå på din träning. Mätbar skillnad vid tävlingar där man tävlar mot jämlika motståndare, med några enkla knep så är det enda dem ser din rygg.