Planlaser -hyra eller köpa vid garagebygge?

 

Äntligen ska bygga mig ettPlanlaser garage. Har länge gått och väntat på rätt tillfälle, dvs semester och pengar. Jag har beställt ett rejäl lass makadam, köpt isolering, armeringsjärn, cement och L-element och andra småsaker som behövs vid konstruktionen av plattan (2 plattor öl!). Men sitter nu och velar om jag ska hyra eller köpa en planlaser. Om jag har förstått saken rätt kan det vara bättre att hyra en riktigt fläskig planlaser då en planlaser för i 6ooo kronorsklassen inte är så bra. Så frågan är väl egentligen hur mycket jag tycker det är värt att lägga för att få en riktigt bra platta. Ett ganska enkelt svar egentligen, men där kommer gnidenheten in som ett brev på posten haha!

Om jag skulle välja att köpa en planlaser kommer tanken kring om jag skulle behöva köpa till en större mängd av finare makadam för att lättare göra ytan plan med rätskivan. Men det innebär också merjobb vilket kanske är en dum idé och bortkastad tid? Egentligen är väl det bästa att vara noggrann från början och mäta av ytan med en hyrd och lite dyrare planlaser som mäter mer exakt för att få en riktigt bra grund till plattan.

Håhå jaja, känner nu att min tripp till Tyskland var rätt nödvändig då jag har bett min svåger Jonte, att komma över och hjälpa till med bygget. Kall öl ,garagebygge och ”grovarbetarmat” som chorizokorvar och bröd, det kommer bli ett finfint minne för denna sommar. Blir lite sugen på att bygga min egna grill då jag har dragits med en liten klotgrill i size med engångsgrill alldeles för länge. Då har jag även nytta av en planlaser då det innebär att jag måste rätta till plattsättningen på området jag vill bygga min grill. Kan lika gärna bygga på både garageplattan och stensättningen. Lite extra arbete men det kan det vara värt! Svågern är undernärd på att bygga grejjor då han och syrran trängs i en liten lägenhet ett år till under hennes studietid. Han kommer förövrigt att älska arbeta med en planlaser, alla lasrar är hans melodi. Och ja han har såklart ett par lasersvärd a la Star Wars i sin samling. Hyrd planlaser och svåger blir en svårslagen kombo under solen!