Massagestol och ont i ryggen

Blev så sugen på att ha tillgång på en massagestol på jobbet.
Det är många på min avdelning som säkert skulle uppskatta massage, då vi sitter som råttor i ett kontorslandskap med obekväma arbetsstolar.
Eftersom det är ett telecomföretag så hade man inte dött av lite avslappning mellan kunderna. Vissa dagar känns det som man är en puckelryggig häxa med bortdomnad rumpa.
Nästan att vi förväntar oss stödstrumpor i julklapp från företaget. Näe…har kollat upp massagestolar som säkert skulle gå att köpa in om man smörar lite lagom och säljer bra framöver. Alternativt använda skrämseltaktik; lägga fram en dyster statistik över nack- och ryggrelaterade problem och sjukskrivningar inom nära framtid.
Även chefen skulle behöva en stund för avkoppling och och lite knådning. Men det är nog ingen som skulle våga ”handpåläggning” av chef då han är så rädd för kroppskontakt och undviker gärna att ta i hand. Det spekuleras om att han har en dunk handsprit på kontoret då det är ett fasligt rännande in och ut när han har blivit påtvingad någon slags hudkontakt.Ibland ser det ut som axlarna sitter fast i öronen och med tillhörande bekymmersrynka är han förvillande lik Quasimodo. En annan jobbig grej som jag alltid lyckas göra ca hundra gånger per dag är det där fenomenet att klämma fast telefonen mellan örat och axeln. Bäddat för nackspärr.
Då hade man VERKLIGEN behövt massage.

Visst är en massagestol en bra lösning för att motverka ont i ryggen men det har ju också sina nackdelar. Man kan till exempel inte ta med sig den i fickan. Så jag har googlat, frågat runt och sökt efter någon lösning som kan hjälpa min onda rygg och förebygga ont i ryggen. Och då har jag hittat en så kallade hälsoväst som ska förebygga ont i ryggen. Det är ett litet bälte med korsarmar som omsluter bröstkorgen och tvingar en att hålla sig rak och inte belasta ryggen felaktigt. Hälsovästen finns i olika utföranden och man kan hitta den i följande modeller: fashion, work, active och solid. man kan köpa dessa hälsovästar i olika paket och både spara pengar och använda dom vid olika tillfällen. jag har frågat runt och har faktiskt stött på folk som har köpt dessa hjälpmedel mot ont i ryggen och kan bara säga att alla dom var nöjda och tyckte att deras ryggont har blivit mindre och lättare att stå ut med.
Det verkar lovande och eftersom jag vill slippa att ha ont i ryggen så ska jag tjata på chefen att han köper dessa hjälpmedel åt oss. Har vi både massagestol och personliga hälsovästar så tror jag att vi kommer må bättre här på kontoret och ha mindre ont i ryggen än vad vi har haft hittills. Jag vet inte riktigt vilken modell som jag föredrar med solid eller aktiv skulle nog passa mig eftersom jag är en aktiv person som rör på mig mycket under min fritid och jag hoppas verkligen att vi inte kommer att behöva lämna dessa hjälpmedel på jobbet över helgen:-)

Som jag nyss skrev så är jag aktiv under min fritid men det är just jobbet som dödar min rygg och gör att jag har så mycket ont i ryggen. man står eller sitter illa och belastar ryggen på ett konstigt och onaturlig sätt. Jag vill slippa ryggont och vara smärtfri. Så jag hoppas verkligen att en hälsoväst gör sitt jobb och jag kommer att må bra igen och slipper att ha ont i ryggen!