Friggeboden idag

En friggebod innebär ett privat krypin och det är precis det jag behöver. Vårt hus är till ytan så litet ,och även det minsta av ljud hörs nästan igenom hela huset på grund av den dåliga isoleringen.
Två stycken friggebodar löste detta problemet.
Det problemet hade vi haft i flera år, vi försökte lösa det genom att ha musik på i varje rum, bortsett badrummet. Men när alla spelar musik samtidigt för att kunna koncentrera sig på det egna så uppstår problemet att konversationer, må det vara i telefon eller med varandra måste överrösta all musik. Det blev bara än värre. Vi var i stan flera gånger under dessa år för att fixa isolering men det rann alltid ut i sanden till slut av olika anledningar. Många alternativen var väldigt kostsamma eftersom det behövdes i samtliga rum. Att flytta kändes under dessa rundor som det bästa alternativet. Tills vi såg en friggebod på en tomt och började göra eftersökningar. friggebodar kan sägas räddat våra öron och troligtvis också äktenskapet.

En av våra två friggebodar är grå, den andra är röd. Den friggebod som är röd är den största på det maximalt tillåtna 15 kvadratmeter. Min privata tillflykt som håller på att fyllas med prylar, precis köpt en tv som ska pryda denna friggebod. Alla friggebodar borde ha en tv, det är faktiskt mycket mysigare att titta på tv i en friggebod. Skräckfilmer är mycket otäckare i friggebodar. Den grå fungerar i tillfället som en lagerplats och musikhörna. Ja, numera har vi bara en radio inne i villan.

En friggebod är något fler borde överväga att köpa. Har du inte provat att äta lunch i en friggebod måste du prova det!. Fläskfilé smakar så mycket bättre i en friggebod. Det är inte omöjligt att våra friggebodar kommer att få staket runt sig. Främst av anledningen att vår hund har tillåtits ha dåliga vanor. Alla vet att det egentligen är ägarnas fel. Vår hund är som alla andra hundar alltid underbara men ibland också mycket jobbiga.

friggebodar måste hållas rena, för förfallande friggebodar ser för jävligt ut. Har grannar som knappast har tvättat sina friggebodar sedan de köptes. Dessa bodar är överväxta av alger och har fågelskit på samtliga väggar. Det finns ingen möjlighet att jag skulle låta våra friggebodar förfalla så mycket. Jag hade skämts då.

Nu ska jag ta en kopp kaffe i friggebod grå och lyssna på finska ekot.

Ha det bra!