Håll koll på dem senaste trenderna inom växtriket

Dem senaste trenderna för inomhusväxter 2021 är gröna växter med stora och imponerande blad. En stor favorit som fortfarande kommer hålla i sig är monsteran och aroids. Även trenden med kaktusar kommer hålla i sig under 2021 vilket passar den som gärna vill ha en lättskött växt men som ändå är trendig! Hos Grönväxtriket hittar du dem senaste trenderna och dem erbjuder ett spännande och varierat sortiment.

Lättskötta växter

Några av dem mest lättskötta växterna som blommar året om är begonia, kaktus och suckulenter. Begonian är en kravlös och vacker växt som har en unik bladverk. Fördelen med begonian är att den passar i alla krukor då växten i sig är väldigt ovanlig och unik.

Skötselråd kaktus

Vattna ordentligt och låt jorden torka något innan nästa utfodring. Kaktusar får inte stå i vattnet. Att tillsätta vatten var sjätte till tio dagar kan vara tillräckligt. Om du inte är säker på om du ska tillsätta vatten ofta är det bäst att stanna en dag till för att säkerställa säkerheten. Kaktusen badar då och då för att hålla den ren.

Om du vill att kaktusen ska blomstra bör du ställa in den så att den är sval men ändå ljus på vintern. Kaktusar tenderar till att inte växa större än krukan dem är. Det vill säga en kaktus som man köper som har en väldigt liten kruka kommer inte växa och bli så mycket större, men om man istället planterar om den i en större kruka så kan den växa och bli mycket större.

Kom ihåg att alltid använda blomkrukor med dräneringshål, annars samlas växterna lätt för mycket vatten. Du kan välja en plast- eller lerkruka för kaktusen, men i det här fallet är en porös lerkruka praktisk eftersom den inte bara överför fukt från jorden från dräneringshålen i botten.