Få hjälp med redigering av bilder

Squidpix är en bildbehandlingsbyrå i Örebro som blandat annat erbjuder tjänster som bildretuschering, fastighetsfotografering, friläggning av bilder och foton samt porträttfotografering. Något som dem främst håller på med är bildbehandling som är ett teknikområde som går ut på att förändra bilder med olika metoder. Vid alla sorters bildbehandlingar så produceras en ny bild utifrån en annan bild.

Syftet med bildbehandling är i allmänhet att uppnå en bättre eller tydligare bildkvalitet. Teknik används ofta för att minska brus och andra störningar eller för att betona vissa typer av information i den efterfrågade bilden. Tekniken används i både statiska och tidsberoende bilder. Ett område där teknik är vanligt idag är medicinsk bildbehandling, som ofta kräver algoritmer för att rekonstruera bildinformation från fysiska mätningar. Ett annat användningsområde är att betona data i astronomiska bilder.

Att välja att få hjälp av Squidpix när det kommer till bildbehandling är ett bra val, dels för att dem har lång erfarenhet inom området. Dessutom har de tidigare gjort uppdrag åt bland annat Samsung, ICA, Axis och SJ. Där kraven har varit höga och förväntningarna lika så. Att de år efter år återigen får förtroende från dessa företag är ett resultat av god kompetens och hög kvalité.