Ergonomiska stolar som motverkar problem

Stillasittande arbete kan innebära många problem, t.ex. rygg och nacke beroende på arbetsredskapet. Bland de vanligaste problemen som orsakar problem hittade vi stolen. Att ha en ergonomisk stol är mycket viktigt för att arbeta utan att behöva känna fysisk smärta, vilket kan skada kroppen på lång sikt. Att få rörelse under arbetsdagen är mycket viktigt för ditt välmående och i början kan det kännas lite ovant att exempelvis stå upp och arbeta. Men ganska snabbt kommer du märka skillnad. Genom att byta arbetsposition flera gånger under dagen kommer det att öka din blodcirkulation.

Det finns många olika modeller av ergonomiska stolar som kan användas för olika typer av arbete. Den ergonomiska kontorsstolen är mycket lämplig för kontorsanvändning och håller medarbetarnas hälsa och produktivitet i första hand. Ergo Comfort erbjuder ett stort sortiment av kontorsstolar, här hittar ni ett stort utbud av arbetsstolar, träningsstolar och industristolar till reception, samt rengöringsvänliga stolar för sjukvård, veterinär och livsmedelsindustrin.

En bekväm arbetsstol är en bra start för en ergonomisk arbetsplats. Nästa steg kan vara att ordna en höjdjusterbar arbetsbänk som ger dig möjlighet att ändra din arbetsposition under dagen. Detta är det perfekta valet för stillasittande kontorsarbete. En bra idé kan vara att få en stående matta för ett höjdjusterbart skrivbord, samt ett ergonomiskt tangentbord, mus och andra ergonomiska hjälpmedel.