Dags att fylla på kvittorullar i kassamaskinen

Är det dags att fylla på med kvittorullar i kassamaskinen? Det kan då vara viktigt att tänka på vilka kvittorullar som är bäst för just din kassamaskin. Kvittoprinsen erbjuder flera olika varianter av kvittorullar som är BPA FREE, bland annat babsrullar och thermorullar. Där är det enkelt att köpa kvittorullar och det finns i olika mått. Måttet står i produktnamnet och ett exempel är kassarulle thermo 57x46x12 25M.

Där A anger rullen bredd i millimeter som i detta fallet är 57 mm och B anger rullens ytterdiameter, i detta fall 46 mm. Sist och minst är kvittorullens hyllsa som är markerad med ett C vilket i detta fall är 12 mm. Sedan finns det olika längder på kvittorullar, detta står efter måtten och i detta fallet är den 25 meter.

Skillnaden mellan dem olika kvittorullarna är materialet, det är olika papperstyper. Thermorullen har ett thermo papper som är en speciell typ av papper som har färgen inbyggd i rullen. Det gör att kassamaskinen inte behöver ha inbyggd färg då rullen redan har det. Thermorullarna är det vanligaste på marknaden. Förutom thermorullar så finns det rullar med vanligt papper, dessa använder sig av ett vanligt papper och behöver där med färg i kassamaskinen för att kunna skriva på kvittot. Babsrullar brukar använda sig av thermopapper med är markerade med texten ”ej kvitto på köp”.