Vad är raw food-dieten och varför ska du prova den?

Du kanske har hört talas om raw food men inte är helt säker på vad det är. Raw food-dieten bygger på premissen att den maximala mängden näringsämnen behålls i livsmedel när de är i sitt naturliga, okokta tillstånd. Förespråkare av raw food-dieten anser att matlagning förstör enzymer och vitaminer som är viktiga för en god hälsa. De hävdar också att tillagad mat är svårare att smälta, vilket innebär att kroppen måste arbeta hårdare för att bearbeta den. Som ett resultat av detta sägs att konsumtion av en råkostdiet leder till mer energi, bättre matsmältning och förbättrad allmän hälsa. Låt oss ta en närmare titt på några av fördelarna med att äta raw food.

Fördelarna med att äta råa livsmedel

Att äta raw food sägs ha ett antal fördelar för din hälsa. Dessa inkluderar bland annat följande:

Viktminskning: Många som övergår till en råkostdiet upptäcker att de går ner i vikt utan att ens försöka. Detta beror på att tillagad mat tenderar att innehålla mer kalorier och fett än råa livsmedel. När du äter en kost som till största delen består av torkade frukter och grönsaker förbrukar du naturligt färre kalorier och går ner i vikt som ett resultat.

Förbättrad matsmältning: Enzymerna i råa livsmedel hjälper till att bryta ner och smälta näringsämnena mer effektivt, vilket gör det lättare för din kropp att ta upp dem. Däremot har tillagad mat berövats dessa enzymer, vilket innebär att din kropp måste arbeta hårdare för att smälta den. Som ett resultat av detta finner många människor som äter en råkostdiet att de har mindre uppblåsthet, gas och andra matsmältningsproblem.

Mer energi: När du äter en kost som är rik på näringsämnen har din kropp allt den behöver för att fungera optimalt. Detta innebär mer energi för dig! Många människor som övergår till en råkostdiet rapporterar att de känner sig mer energiska och livfulla överlag.

Slutsats

Om du letar efter ett sätt att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande kan du överväga att prova raw food-dieten. Även om det kan ta lite tid att vänja sig vid till en början, finner många människor som övergår till att äta raw food att de får ökade energinivåer, förbättrad matsmältning och till och med viktnedgång! Ge det ett försök och se hur du känner dig!