Hur du väljer rätt oljefilter för din hjullastare eller traktor

Som alla ägare av traktorer eller hjullastare vet är en av de viktigaste underhållsuppgifterna att byta oljefilter med jämna mellanrum. Detta bidrar inte bara till att förlänga motorns livslängd, utan minskar också risken för potentiella problem i framtiden. Men när det finns så många olika typer och märken av oljefilter på marknaden, hur vet du då vilket som är rätt för ditt fordon? Här är en snabb genomgång av några av de vanligaste fordonsmärkena och vilken typ av filter de använder.

Volvo

Volvo-fordon använder antingen ett filter av papper eller syntetisk media. Om du bor i ett område med dammiga förhållanden är det bäst att välja det syntetiska mediefiltret, eftersom det gör ett bättre jobb med att fånga upp små partiklar innan de når motorn.

Valmet

Valmet-fordon använder också antingen pappersfilter eller syntetiska filter. Om du har att göra med dammiga förhållanden bör du välja det syntetiska alternativet.

Fendt

Fendt-fordon använder ett pappersfilter med veckad design. Denna konstruktion ger större yta, vilket innebär att mer smuts och skräp kan fångas upp innan det når motorn.

Oavsett vilket märke av traktor eller hjullastare du har är det viktigt att byta oljefilter med jämna mellanrum. Om du gör det kan du förlänga motorns livslängd och förebygga eventuella problem på vägen. Med så många olika typer och märken av oljefilter till hjullastare på marknaden är det viktigt att välja rätt för just ditt fordonsmärke och modell. Förhoppningsvis har den här snabbguiden gett dig en bättre uppfattning om var du ska börja din sökning! Ta en titt i sortimentet på exempelvis kespa.se som har ett stort utbud av filter för dina maskiner.