Hur du väljer kakel till ditt badrum

Så snart du är klar med flytning och vattentätning är det dags att börja kakla väggarna och lägga kakel på golvet. Det är inte lätt att hitta vad som är bäst för ditt badrum när det gäller kakel och klinker, men i den här artikeln ska vi ge dig några tips och idéer.

Porslins- eller keramikplattor är alltid ett bra val för badrummet eftersom de är vattenavvisande och hållbara. Men det finns så många olika stilar och färger att välja mellan! I den här artikeln hjälper vi dig att begränsa dina val så att du kan hitta det perfekta kaklet för ditt badrum. Läs vidare för mer information.

Stiltips för kakel i badrummet

När du väljer kakel till ditt badrum finns det många faktorer att ta hänsyn till. Här är några stiltips som kan hjälpa dig att fatta ditt beslut:

  • Tänk på storleken på ditt badrum. Om du har ett litet badrum vill du hålla dig borta från stora kakelplattor eftersom de får utrymmet att verka ännu mindre. Mindre kakelplattor är också ett bra val om du har ett stort badrum eftersom de kan hjälpa till att skapa en gräns runt rummet.
  • Bestäm dig för ett färgschema. Vita eller ljusa färger får ditt badrum att verka större och luftigare, medan mörkare färger kan få det att kännas intimt och mysigt.
  • Tänk på den övergripande stilen i ditt hem. Om du har ett modernt hem vill du förmodligen välja eleganta, moderna kakelplattor till ditt badrum. Om ditt hem är mer traditionellt kan klassiska vita tunnelbaneplattor vara rätt väg att gå.
  • Glöm inte bort textur! Om du lägger till textur i ditt kakel kan du ge intresse och djup åt vilket utrymme som helst. Överväg att använda texturerad tapet tillsammans med ditt kakel för att verkligen göra ett uttalande.

Nu när du har en idé om vilket kakel som passar bäst i ditt badrum, låt oss tala om var du kan hitta det.

Lokala kakelbutiker vs online shopping

Båda alternativen har sina för- och nackdelar när det gäller att handla kakel. Lokala butiker har vanligtvis ett större urval av kakelprover som du kan ta med dig hem, vilket kan vara till hjälp när du försöker matcha färger eller mönster i din befintliga inredning. online shopping Du kan ofta hitta bättre erbjudanden på kakel när du handlar online, men det kan vara svårare att få en känsla av hur kakelplattorna faktiskt kommer att se ut i verkligheten. Dessutom kan det vara svårt att lösa eventuella problem med plattan när den väl har kommit fram, utan att behöva skicka tillbaka plattan på egen bekostnad.

Det finns inget rätt eller fel svar när det gäller att välja kakel till badrummet – allt beror på vad som passar bäst för dig och ditt utrymme. Ta hänsyn till storleken på ditt badrum, den övergripande stilen i ditt hem och vilken typ av utseende du vill ha innan du fattar några beslut. När du har gjort det bör du genom att besöka både lokala butiker och handla på nätet få en bra uppfattning om vad som finns tillgängligt och vad som skulle fungera bäst i ditt utrymme. Om du behöver hjälp kan det vara en bra idé att kontakta en plattsättare i Skåne.