Självlagrings entreprenören Michael Fogelberg

Michael Fogelberg är ett namn de flesta inom self-storage branschen känner till vilket inte är så konstigt. För Michael har varit med och grundat några av de allra största och populäraste bolagen inom just självlagring.

Men innan alla dessa egna bolag studerade Michael på Seattle University där han går ut med en Bachelors i Finance och International Business. Efter detta flyttade Michael till Belgien där han ser stora möjligheter.

Samarbete med Shurgard

Ett år efter detta börjar förhandlingar med det Amerikanska bolaget Shurgard. Detta handlar om ett joint venture för att få self-storage till Europa.

Förhandlingarna leder i sin tur till tre anläggningar runt om i Europa. Michael blir då även ansvarig för uppbyggnaden i Skandinavien och flyttar till Stockholm.

Egna bolag

2005 lämnar Michael Fogelberg Shurgard för investera i mindre företag men Michael blir inte riktigt helt nöjd med detta och vill istället starta något helt eget, vilket blir SelStor AB. På bara några år får de upp ett flertal anläggningar i Stockholmsområdet.

Men som en entreprenör vill Michael Fogelberg starta något nytt igen vilket blir 24Storage. 24Storage är ett lagringsföretag med hög teknologi för att sticka ut från de andra självlagrings företagen.

Idag lägger Michael sin tid på European Self Storage som han tillsammans men en annan startat för att ta branschen med storm.

Michael har också varit delaktig i en del organisationer som exempelvis ordförande för SSA Sweden mellan 2006 och 2021. Samt en av ledamöterna, vice ordförande och ordförande i FEDESSA (Federation of European Self Storage Association) från 2004 till 2020.