Flygdraken, en rolig leksak för alla åldrar

Draken har varit en klassiker i många år. Faktum är att drakar är ungefär 1500 år gamla och drakflygteknik utvecklades i Kina. Det fokuserar på drakar och har sina rötter i olika festivaler och tävlingar som symboliserar kinesisk kultur.

Flygdrakens utveckling och historia

Flygdraken i dag är under utveckling och svenskarna behandlar den främst som en leksak. En flygdrake är en drake med många olika mönster och strängar. Därefter lyfts den i luften och draken tar fart och flyger med vinden. Ett annat vanligt drag hos drakar är att de används som sportverktyg som du kanske inte tänker på, men tekniken är densamma som vid kitesurfing. Här är du med en hastighet på en drake på en surfbräda under vattnet. Drakar används också av meteorologer för att titta i vinden för att se om de är lämpliga för flygning.

Flygdrakens uppbyggnad

Själva flygdraken består av en lätt ram av tunn material som tyg, plast och papper. Jag lade materialet på ramen och spände fast det och band ramen till strängen för att göra en drake! Du måste blåsa ute för att flyga draken. Annars kommer den att landa på marken.

Låter detta intressant och som nåt för dig? Då är det bara att köpa en drake för sommaren, Detta kan du enkelt göra hos Dorre. Hos Dorre har du ett brett utbud av olik flygdrakar för alla åldrar! Dorre utvecklar och erbjuder en mängd olika drakstrukturer men även exempelvis vindsnurror, inklusive de från de flesta Disney-filmer. Drakflygning på sommaren passar perfekt för Sveriges klimat och väderförhållanden, särskilt längs den blåsiga kusten.