Så här byter du filter till din köksfläkt på ett enkelt sätt

En köksfläkt är en av de viktigaste apparaterna i ditt kök eftersom den avlägsnar matlukt och rök när du lagar mat. Det finns olika typer av köksfläktar på marknaden, men majoriteten av dem behöver rengöras regelbundet för att fortsätta fungera effektivt. Detta inkluderar att byta ut ditt filter i din köksfläkt. Att byta ut filter kan kännas överväldigande för vissa personer, men det är faktiskt en enkel process som du kan göra själv med lätthet. I den här bloggen kommer vi att titta närmare på hur du byter filter till din köksfläkt på ett enkelt sätt.

Stäng av strömmen till köksfläkten

För säkerhetsskäl är det viktigt att du stänger av strömmen till din köksfläkt innan du börjar byta ut filtret. För att göra detta kan du antingen dra ut stickkontakten för köksfläkten från vägguttaget eller stänga av strömbrytaren i huvudpanelen.

Ta bort det gamla filtret från köksfläkten

Efter att ha stängt av strömmen till köksfläkten, öppna därefter luckan till köksfläkten och ta bort det gamla filtret. Om filtret är fastklämt, tryck försiktigt på knappen eller skruva av filtrets klamrar för att ta bort det.

Ta mätningar av filterstorleken

Innan du köper ett nytt köksfläktsfilter måste du mäta filterstorleken för att hitta rätt filter. Mät både längden och bredden på det gamla filtret med en måttband. Det är viktigt att köpa ett filter med samma storlek som det gamla filtret så att det passar perfekt på plats. Filter finns att köpa hos många online återförsäljare, exempelvis VentilationOnline.se.

Installera det nya filtret

När du har köpt rätt filter för din köksfläkt, sätt in det nya filtret på plats. Se till att filtret passar perfekt och sitter ordentligt. Ta bort filtrets skyddslager om det finns ett sådant.

Stäng luckan och sätt på strömmen

Genom att byta ut ditt köksfläktsfilter regelbundet kommer det inte bara att förlänga livslängden på din köksfläkt, utan det kommer också att hjälpa till att avlägsna matlukt och rök från ditt kök. Vi hoppas att denna enkla guide har hjälpt dig att byta ut filtret till din köksfläkt enkelt och snabbt. Med de rätta verktygen och kunskapen kan du göra det själv på bara några minuter. Till sist, tänk på att om du upplever några problem med din köksfläkt bör du alltid kontakta en kvalificerad tekniker för att hjälpa dig felsöka problemet och för att reparera din köksfläkt om det behövs.