Ultralight quilt som gör packningen lättare

Bilden visar en person med en vandringsryggsäck. Med ultralight quilt kan du packa lättare då det är en ultralätt sovsäck. Att packa vandringsryggsäcken lättare förenklar vandringen.

En ultralight quilt är en form av sovsystem som används av utomhusentusiaster. För att hålla sig varma på natten under deras äventyr. En quilt är i grunden en sovsäck utan blixtlås. Men istället har den öppningar på sidorna där användaren kan kliva in och ut.

Ultralight quilt – den lätta och kompakta sovlösningen för backpacking

En ultralight quilt skiljer sig från traditionella sovsäckar genom att den är lättare och mer kompakt. Vilket gör den idealisk för backpacking och andra aktiviteter där varje uns vikt och utrymme räknas. De flesta ultralight quilts är gjorda av högkvalitativa syntetiska material eller dun, som ger utmärkt värmeisolering samtidigt som de är lätta och kompakta.

Mångsidigheten hos en quilt ultralight quilt – användningsområden för olika situationer

En annan fördel med ultralätt är just dess mångsidighet. Quilten kan användas som en traditionell sovsäck genom att man kliver in i den, men den kan också fällas ut som en filt för att användas runt lägerelden eller på varma nätter.

Sova bekvämt på sidan eller magen med en quilt som är ultralätt

En ultralight quilt är också en populär sovlösning för dem som föredrar att sova på sidan eller på magen. Eftersom den inte har något blixtlås som kan bli obekvämt när man ligger på sidan. En ultralight quilt är även fördelaktig för personer som rör sig mycket i sömnen. Eller har svårt att sova stilla, då den ger frihet att röra sig utan att känna sig begränsad. Dessutom är en quilt oftast enklare att packa ned och tar upp mindre plats än en traditionell sovsäck. Vilket är idealiskt för minimalistiska backpackers.

Välja rätt ultralätt quilt – faktorer att ta hänsyn till vid köp

Det finns många tillverkare som erbjuder ultralight quilts. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer den bästa quilt för ens behov. Såsom storlek, form, material och vikt. Det är viktigt att undersöka olika modeller noggrant för att hitta den bästa ultralight quilten för ens äventyr. Nu kan du lära dig mer om hur olika sovsäckar passar för olika typer av vandring som ultralätta vandringar. Då kan du lära dig mer hos exempelvis Backpackinglight.