Skillnaden mellan E-cigaretter och Vape Pennor

E-cigg och vape pennor är ofta en och samma sak, men det finns faktiskt en hel del skillnader mellan de två enheterna. Till att börja med ser e-cigaretter vanligtvis ut som traditionella cigaretter, medan vape-pennor tenderar att ha en mer cylindrisk design. Dessutom använder de bästa e-cigg vanligtvis engångspatroner fyllda med nikotin, propylenglykol och aromer, medan vape-pennor vanligtvis har påfyllningsbara tankar. Slutligen producerar e-cigaretter i allmänhet mindre ånga än vape-pennor.

Hur e-cigaretter fungerar

Engångs e ciggarett fungerar genom att en nikotinlösning värms upp för att skapa en ånga som kan luftas. De flesta e-cigaretter har ett batteridrivet värmeelement som aktiveras antingen av en knapp eller en automatisk sensor. När nikotinlösningen värms upp förvandlas den till en ånga som kan inhaleras.

E-cigaretter har i allmänhet tre huvudkomponenter: en patron eller tank, en atomizer eller spole och ett batteri. Patronen eller tanken innehåller nikotinlösningen, som vanligtvis består av propylenglykol eller vegetabiliskt glycerin. Förstoftaren eller spolen värmer upp nikotinlösningen och förvandlar den till ånga. Och slutligen driver batteriet värmeelementet.

Hur Vape Pennor fungerar

Vapepennor fungerar på ett liknande sätt som e-cigaretter, men det finns också några viktiga skillnader. Liksom e-cigaretter har vape-pennor ett batteridrivet värmeelement som används för att värma upp en nikotinlösning och omvandla den till ånga. Men i stället för att använda patroner eller tankar fyllda med förblandade lösningar har de flesta vape-pennor påfyllningsbara tankar. Detta gör det möjligt för användarna att välja sina egna smaker och nikotinhalter. Dessutom producerar vape-pennor vanligen mer ånga än e-cigaretter på grund av deras större atomizers eller spolarer.

Vad är slutsatsen?

Om du letar efter något som liknar en traditionell cigarett i både utseende och funktion är en e-cigarett förmodligen det bästa valet. Om du däremot är mer intresserad av att anpassa dina smaker och din ångproduktion kan en vape penna vara ett bättre alternativ för dig. Oavsett vilken enhet du väljer, se till att göra din forskning så att du kan hitta den som bäst passar dina behov!