Saker att tänka på när man väljer arbetshandskar eller skyddshandskar

Om du arbetar i en bransch där du regelbundet utsätts för faror som kemikalier är det viktigt att välja rätt typ av handskar för att skydda dina händer. I det här blogginlägget kommer vi att titta på några av de saker du bör tänka på när du väljer arbetshandskar eller skyddshandskar för kemikalier.

Material

Det första du bör tänka på är handskarnas material. Om du arbetar med kemikalier är det viktigt att välja handskar som är tillverkade av ett material som är motståndskraftigt mot dessa kemikalier. Några vanliga material för kemikalieskyddshandskar är naturgummi, neopren och nitril.

Känslighet

En annan sak att tänka på är känslighet. Om du behöver kunna hantera små föremål eller om du behöver ha ett bra känselspröt måste du välja handskar som är utformade för känslighet. Tunna latexhandskar eller undersökningshandskar av nitril är ett bra alternativ för personer som behöver känsliga handskar.

Storlek

Det är också viktigt att välja handskar som passar bra. Om handskarna sitter för löst kan de falla av under användningen och utsätta händerna för faran. Om handskarna sitter för hårt kan de begränsa din rörelseförmåga och göra det svårt att utföra din uppgift. Det är bäst att prova några olika par handskar innan du gör ett köp så att du kan hitta ett par som sitter bra.

Slutsats

Det finns några saker att tänka på när man väljer arbetshandskar eller skyddshandskar. Det första är materialet; om du arbetar med kemikalier är det viktigt att välja handskar som är tillverkade av ett material som är motståndskraftigt mot dessa kemikalier. Du hittar ett stort utbud av olika typer av arbetshandskar på Lindahls Yrkeskläder.