Så här fungerar fillers

Fillers är en av de mest populära kosmetiska behandlingarna som finns. De används för att minska rynkor, ge volym och förbättra konturerna i ansiktet. Men vad är fillers egentligen? Hur fungerar de och vad kan man förvänta sig av en fillerbehandling? I denna bloggpost går vi igenom allt du behöver veta.

Fillers är en form av injektionsbehandling som består av en gel-lösning som injiceras under huden för att ge volym och förbättra hudens struktur. Denna gel består huvudsakligen av hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen som bidrar till att hålla huden hydratiserad och smidig. När vi åldras minskar mängden hyaluronsyra i huden vilket gör att huden tappar fukt och elasticitet.

Fillers kan användas för att behandla olika områden i ansiktet, inklusive kinder, läppar, näsa, haka, käklinje och ögonområdet. Det är dock viktigt att välja en erfaren och kvalificerad läkare eller skönhetsbehandlare för att få de bästa resultaten.

Före en fillerbehandling kommer din behandlare att diskutera dina önskemål och behandlingsmål samt förklara hur proceduren kommer att utföras. När du väl fått godkännande kommer din behandlare att injicera fillern under huden på det önskade området. En fillerbehandling kan ta allt från några minuter upp till en timma beroende på vilket område som behandlas och hur omfattande behandlingen är.

Efter behandlingen kan det finnas några vanliga biverkningar såsom svullnad, blåmärken, ömhet och rodnad på injektionsstället. Vanligtvis försvinner dessa biverkningar inom några dagar upp till några veckor efter behandlingen.

När det gäller resultatet så är det vanligt att se förbättringar direkt efter behandlingen men det kan ta upp till två veckor innan effekten är synlig i sin helhet. Resultatet av en fillerbehandling kan hålla upp till sex till åtta månader eller längre beroende på vilken typ av filler som användes och vilket område som behandlas.

Fillers är ett effektivt sätt att förbättra hudens struktur och ge ansiktet en mjukare och mer ungdomlig utstrålning. Genom att fylla i rynkor och ge volym till ansiktskonturerna kan fillers göra en stor skillnad i ditt utseende. Men det är viktigt att välja en erfaren och kvalificerad läkare eller skönhetsbehandlare för att få de bästa resultaten. Och som med alla kosmetiska behandlingar kan det finnas potentiella biverkningar, så var noga med att prata med din behandlare om vad du kan förvänta dig före, under och efter behandlingen. Överväger du fillerbehandling rekommenderar vi Linné Hudklinik som även bland annat erbjuder PRP behandling.