Är det dags att byta ut dina fönster? Här är några tecken som avslöjar detta.

Det finns få saker i livet som är mer frustrerande än ett kallt drag som kommer in genom fönstret en vinterdag. Du kan försöka ignorera det, men så småningom måste du inse att ditt fönster inte längre gör sitt jobb. Men när är rätt tidpunkt att bita i det sura äpplet och byta ut det? Här är några tecken på att det kan vara dags för nya fönster

Dina energiräkningar stiger utan anledning.

Om du har märkt att dina energiräkningar sakta har krypit uppåt trots att din energiförbrukning inte har förändrats kan det vara dags att byta ut dina fönster. Gamla, ineffektiva fönster kan släppa ut värme på vintern och kall luft på sommaren, vilket innebär att ditt värme- och kylsystem måste arbeta övertid för att hålla en behaglig temperatur i ditt hem. Att byta ut dina fönster mot energieffektiva modeller kan hjälpa dig att spara pengar på dina energiräkningar.

Du kan känna ett drag från dina fönster.

Ett av de vanligaste tecknen på att du byta fönster i Sävsjö är om du kan känna ett drag från dem när de är stängda. Det beror på att tätningen runt fönsterglaset inte längre är intakt, vilket släpper in uteluft i ditt hem. Det är inte bara detta Dragiga fönster kan göra ditt hem obekvämt, utan de kan också driva upp dina energiräkningar. Om du kan känna ett drag från dina fönster är det dags att börja handla för att byta ut dem.

Dina fönster är svåra att öppna och stänga

Ett annat tecken på att det kan vara dags att byta ut dina fönster är om de är svåra att öppna och stänga. Detta beror vanligtvis på att beslagen på fönstren har blivit slitna med tiden och behöver bytas ut. I vissa fall kan du kanske åtgärda problemet genom att smörja beslaget med WD-40 eller ett annat smörjmedel. Men om det inte fungerar är det förmodligen dags för nya fönster.

Om du funderar på att byta ut dina fönster finns det många faktorer att ta hänsyn till, till exempel kostnad, stil och energieffektivitet. Men i slutändan handlar beslutet om huruvida dina nuvarande fönster fortfarande gör sitt jobb eller inte. Om du märker något av de tecken som anges ovan kan det vara dags för nya fönster. Kontakta AF Fönster & Dörrar som är specialister på fönster och fönsterbyten i Jönköping.