Min erfarenhet av ultraljud på en privat barnmorskeklinik i Stockholm

Jag är förstagångsmamma, så när det var dags för mitt ultraljud var jag inte riktigt säker på vad jag kunde förvänta mig. Jag visste att det skulle bli ett speciellt ögonblick, men jag var inte säker på om det skulle vara något som liknar de ultraljud jag sett i filmer eller på TV. Tack och lov var min upplevelse inte alls lik dessa skräckinjagande skildringar och allt jag kunde ha hoppats på!

Jag var mycket nöjd med att få vara på kliniken, vilket gjorde att jag genast kände mig bekväm. Barnmorskan som utförde tidigt ultraljud var snäll och vänlig, och hon såg till att förklara allt hon gjorde under tiden. Hon frågade också om jag hade några frågor under hela proceduren.

Själva ultraljudet var fantastiskt. Att se mitt barn för första gången var en sådan otrolig upplevelse. Barnmorskan kunde peka ut olika delar av mitt barns anatomi och hon visade mig till och med en bild av hennes ansikte!

Efter ultraljudet gav barnmorskan mig lite tid att knyta an till mitt barn innan hon skrev ut några bilder som jag kunde ta med mig hem. Hon gav mig också lite information om vad jag kan förvänta mig under de kommande veckorna och månaderna.

Slutsats

På det hela taget var min upplevelse av ultraljudet på en privat barnmorskemottagning i Vasastan, Stockholm underbar. Personalen var vänlig och professionell och själva ultraljudet var mer än jag kunde ha hoppats på. Om du väntar barn eller funderar på att bilda familj kan jag varmt rekommendera att ge denna klinik ett försök!