Allt du behöver veta om Brazilian Butt Lift (BBL)

Den Brazilian Buttlift (BBL) har blivit en av de mest populära kosmetiska ingreppen för dem som vill förbättra sin bakdel. Men vad är en BBL, hur skiljer den sig från vanliga rumpimplantat och vilka är fördelarna med detta förfarande? Låt oss ta en närmare titt på detta alltmer populära plastikkirurgiska alternativ.

Vad är ett brazilian buttlift (BBL)?

En BBL är ett plastikkirurgiskt ingrepp där man använder sig av fetttransplantationsteknik för att öka storleken, formen och/eller utskjutningen av en persons flutes. Under ingreppet skördas fettceller från andra delar av kroppen – till exempel från flankerna eller buken – och injiceras sedan i skinkorna. Denna process ökar storleken och volymen på din bakdel samtidigt som den skapar en mer konturerad siluett.

Hur skiljer det sig från vanliga rumpimplantat?

Den största skillnaden mellan BBL och rumpimplantat är att du med BBL använder dina egna fettceller i stället för konstgjorda implantat. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för potentiella komplikationer som avstötning av implantat eller infektion. Eftersom du använder dina egna befintliga fettceller finns det dessutom mindre risk för ärrbildning eller biverkningar. Dessutom tenderar fettöverföringsförfaranden att se mer naturliga ut än implantat eftersom de använder en befintlig del av din anatomi för att förbättra området i fråga.

Vilka är fördelarna med ett BBL-förfarande?

En av de största fördelarna med bbl är att det kan förbättra både din storlek och form i ett och samma förfarande tack vare att det fokuserar på både augmentation och kontureringstekniker. Eftersom den dessutom använder skördade fettceller från andra delar av din kropp istället för främmande material som silikon- eller saltvattenimplantat är risken för komplikationer som ärrbildning eller infektion mindre. Slutligen, eftersom bbl använder befintlig vävnad i stället för konstgjort material, ser resultaten ofta mer naturliga ut än de som uppnås med traditionella rumpimplantat.

Brazilian buttlift (BBL) har blivit ett av de mest eftertraktade plastikkirurgiska ingreppen av dem som vill förbättra sin figur och öka sitt självförtroende. Förutom att det är extremt säkert jämfört med traditionella metoder för insättning av implantat på grund av användningen av befintliga fettceller från andra delar av kroppen i stället för konstgjorda material, kan det också ge patienterna permanenta förbättringar när det gäller storlek och form utan att ytterligare kirurgiska ingrepp krävs längre fram. Om du funderar på att få ett BBL-förfarande utfört men vill ha mer information i förväg så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilket alternativ som bäst passar dina behov, se till att konsultera en erfaren plastikkirurg idag!