Allt du behöver veta om att få en piercing

Piercing är en alltmer populär form av kroppskonst som har funnits i århundraden. Det kan göras nästan var som helst på kroppen och är ett utmärkt sätt att uttrycka sig och lägga till en unik touch till din look. Populära piercingar är bland annat näspiercingar och öronpiercingar, som båda är relativt snabba och enkla ingrepp. Om du funderar på att skaffa en piercing kan du läsa vidare för att få all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

Typer av piercingar

Det finns många olika typer av piercingar, från traditionella öronpiercingar till mer vågade piercingar i ansiktet eller läpparna. Vilken typ du väljer beror på din personliga stil och var på kroppen du vill ha det gjort. Några populära typer av piercingar är ögonbrynspiercingar, septumpiercingar, navelpiercingar, tungpiercingar och bröstvårtspiercingar. Beroende på var du får piercingen kan det finnas restriktioner för vilken typ av smycken som får bäras i piercingen.

Säkerhetsföreskrifter för piercing

Innan du får en piercing är det viktigt att vidta vissa säkerhetsföreskrifter för att minska risken för infektion eller andra komplikationer. Se till att göra efterforskningar innan du väljer en piercingstudio eller salong, eftersom kvaliteten på vården kan variera mycket från plats till plats. Se till att all utrustning är steriliserad före användning och att endast engångsnålar används för varje procedur. Det är också viktigt att följa de eftervårdsinstruktioner som din piercingtekniker tillhandahåller för att förhindra infektioner och säkerställa en korrekt läkning.  

Smärtnivå

Smärtnivån i samband med piercing varierar beroende på det område som piercas och den individuella toleransnivån. Generellt sett tenderar områden som näsan eller öronen att vara mindre smärtsamma än områden som tungan eller bröstvårtorna på grund av deras närhet till nervändar; alla upplever dock smärta på olika sätt så detta bör inte tas som en fast regel! Prata med din tekniker om hur du kan minska obehag under ingreppet om det behövs.

Det är ett spännande sätt att visa upp din unika känsla för stil och samtidigt uttrycka dig själv genom kroppskonst! Oavsett om du väljer en piercing i örsnibben eller något mer vågat som en näsdubbel eller läppring finns det många alternativ för den som söker något speciellt. Kom bara ihåg att vidta säkerhetsåtgärder före och under ingreppet (samt efteråt) för att hålla infektioner i schack och se till att läka ordentligt efter att ha fått en piercing i Stockholm! Så varsågod – gå ut och visa upp din nya bling!