Hudvårds tips

Häll på solskydd!

Hudvård är viktig särskilt när solen skiner! För att säkerställa att hyn får tillräckligt med solskydd (”det bästa sättet att hålla huden ungdomlig”) fyller man handflatan (ca 1/2 tsk) med ett brett spektrum solskyddsmedel med SPF 30 eller högre för att belägga ansiktet, hals och öron. Jag brukar ta två lager för att vara säker på att det är jämnt.

Ät en ”hudvårds” frukost

Den första måltiden på dagen bör alltid innehålla mandel. De innehåller essentiella fettsyror, som hjälper till att bromsa på inflammation som accelererar fina linjer, slapp och puffighet. Nötallergiker? Lax, tonfisk och hälleflundra är bra som lunch och middag alternativ.

Låt din hud slappna av..

Höga nivåer av spänning kan spika hormonproduktionen som leder till finnar eller förvärrar tillstånd som psoriasis. Kontrollera stressen så håller du huden lugn, men det är lättare sagt än gjort. Att ta en 10 minuters time-out för att lägga på en ansiktsmask och koppla av på sin säng är som meditation för din hud. Ett annat trick är att man stänger av sin mobil efter 8 på kvällen. Varje liten bit hjälper!

Du kan hitta fler tips och hudvårdsprodukter på Laserkliniken.nu

 

Hudvård